Това мнение изрази в ефира на БНТ политологът Любомир Стефанов. Специалистът

...
Това мнение изрази в ефира на БНТ политологът Любомир Стефанов. Специалистът
Коментари Харесай

Политологът Л. Стефанов: Доволен съм, че отиваме на избори, защот...

Това мнение изрази в ефира на Българска национална телевизия политологът Любомир Стефанов.

 

Специалистът показа, че съгласно него надали Димитър Главчев ще промени мнението си във връзка с състава на държавното управление.

Политологът проф. Румяна Коларова от своя страна сподели, че главното противоречие на политическите партии по време на консултациите с президента е било обвързвано с една тематика - изборите. По думите й очевидно министерството на правораздаването е втората точка на напрежение.

 

" Зам.-главен прокурор да стане министър очевидно е някакъв жест към президента. Мисля си, че в действителност е ясно, че в този кабинет се търси последователност в 3 съществени насоки - еврозоната, Шенген и надлежно промените в секторите обучение, превоз и така нататък Ясно е, че борбата ще бъде в правосъдната промяна. Новият финансов министър ще продължи дейностите по пътя към еврозоната. Това е човек, който е изцяло наясно по какъв начин стоят нещата ", счита тя.

Според проф. Коларова при тази борба сред основен секретар и министър на вътрешните работи, обстановката става предизборна. При това развиване на събития с основния секретар, малко евентуално е Главчев да направи промени в кабинета, счита специалистът.

 

Политологът проф. Мария Пиргова на собствен ред означи, че политиците тотално не се интересуват от хората. 

 

" Ние не сме движим по никакъв европейски, или евроатлантически път. Ние си оставаме домодерни, с олигархия, която ръководи политиците. Разбира се, упражняваме си уговорката към Европейски Съюз и НАТО и толкоз, само че си оставаме ригидна страна. Ние не желаеме да градим лична държавност ", счита тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР